Birdiecon – Samarbeten

Studiefrämjandet        Studiefrämjandet i Uppsala

Studiefrämjandet i Uppsala är en av BirdieCons möjliggörare! Tillsammans skapar vi spelfestivalen. När du som besökare deltar i något av våra kulturevenemang, föreläsningar eller aktiviteter så kommer du ha möjlighet att lära dig nya saker. På plats kommer finnas broschyrer, flyern och info om Studiefrämjandet att ta med sig hem. Tillsammans gör vi tillvaron lite mer fantastisk!

Sverok Mälardalen      Sverok Mälardalen

Sverok Mälardalen är en av BirdieCons möjliggörare! De är distriktsorganisation inom spelhobbyförbundet Sverok. Distriktet omfattar Sörmland, Västmanland och Uppsala län. Distriktets syfte är att på olika sätt stötta och hjälpa sina medlemsföreningar samt främja spelhobbyn i regionen.

Prisfyndet

Vi säger välkommen till Prisfyndet som kommer till BirdieCon! Med sina över 40 år i den Uppsaliensiska spelvärlden och sin expertis på bräd- och figurspel och allra mest kortspel är vi fantastisk glada över att få samarbeta med Prisfyndet. Kom till deras monter på BirdieCon och låt dig inspirerasl! Gör fynd bland deras utbud, och delta i deras Magic-turneringar och andra aktiviteter!

Läs mer om Prisfyndet: http://www.prisfyndet.com & Prisfyndet på Facebook

Fantasia

Vi säger välkommen till Fantasia som kommer till BirdieCon. Denna trevligaste av butiker vid åkanten har givit oss en personlig och nära inblick i den analoga spelvärlden och service som ingen annan i snart 10 år. Vi är fantastiskt glada över deras närvaro på BirdieCon! Kom till deras monter på BirdieCon och låt dem guida dig genom brädspel, figurspel och sällskapsspelens fantasifulla universum! Delta i deras aktiviteter och gör fynd bland deras utbud av spel!

Läs mer om Fantasia: http://www.fantasiauppsala.com & Fantasia på Facebook

Spelföreningen Atlantis

Spelföreningen Atlantis har i över 20 år haft fokus på figurspel och spelar idag 9th age, Warmachine / Hordes och Warhammer i alla dess former. Nu kommer Atlantis återigen arrangera en Warhammer 40K turnering och en turnering i 9th age på Birdiecon!
Här finner du mer information om dessa 40K & 9th age

Spelföreningen Starfighters

Föreningen Starfighters har verkat för att främja spelet X-Wing™ the Miniatures Game längst av alla och nu kommer de till BirdieCon! X-Wing är ett figurspel i dogfightformat som utspelar sig i Star Wars-miljö, och återger rymdstrider mellan Rebeller och Imperiet.
Vägen till världsmästerskapen ligger öppen. I samarbete med BirdieCon erbjuder Starfighers och Fantasia Uppsala möjligheten att vinna inträde till Worlds. Som ni vet är det endast ett selekt fåtal som kommer få en inbjudan till årets världsmästerskap i X-Wing.
Vår Hyperspace Trial är en av de vägar man kan gå för att vinna sig den möjligheten. Segraren tar förutom trofén även med sig en inbjudan att spela i detta prestigefyllda mästerskap. Mer info finns här.

Andra deltagande föreningar och utställare

Queer & Nerdy
Queer & Nerdy är en del av RFSL Uppsala och är en grupp för folk som identifierar sig som nörd och HBTQ+ eller allierad. Gruppen träffas var fjärde vecka och botaniserar bland allt som är nördigt. För HBTQ-personer är det ett ”safe-space” att utveckla och fördjupa sina intressen. De kommer bland annat ta med och visa upp ”Könsrollspelet”, ett spel utformat och skapat av en av deras medlemmar, på BirdiCon 2018. Läs mer om Queer & Nerdy här

Spelens hus Uppsala kommun
Spelens Hus är mötesplatsen för dig som gillar brädspel, figurspel, kortspel och rollspel.
Här kan du träffa andra som har samma intresse och ta del av våra brädspel och spelbord för figurspel!
Vi håller till på Allis i Fyrislund och alla är välkomna!
Allis hittar du här.